‘I already have one’

Jacco Bouw

Jacco Bouw (Webpower) met Google Glass in Shanghai

Toegegeven: ook buiten Nederland word je raar aangekeken met een Google Glass op je hoofd. Zelfs hier in China, misschien wel hét land van gadgets.

En dan praat ik op straat nog niet eens tegen mijn Glass. Want buiten wifi-gebieden zie ik continu ‘No connection’ staan. Zelfs als ik zonder Glass over straat ga dan zie ik in mijn rechteroog die tekst op m’n netvlies.

De Glass is namelijk een machtig apparaat… in theorie. Het is als het ware een verlengstuk van je telefoon en dus van je wifi-verbinding. En laat een stevig netwerk nu juist het grote minpunt zijn als je op reis bent. Een ‘wifi-volle-wereld’, dat is wat Google met zijn Glass nodig heeft.

Wat niet wil zeggen dat er geen avonturen te beleven zijn met een Glass op je hoofd. Sterker nog: het technisch vernuft is een ware magneet. Met name bij technische ondernemers valt het voorwerp in de smaak. Jacco Bouw van Webpower liep trots met de Glass op zijn hoofd naar zijn Chinese compagnon. Jay was zo enthousiast dat hij een vriend in Amerika meteen zo’n Glass liet bestellen. Dat kan in de praktijk niet, maar Aziaten weten hier altijd wel een oplossing voor te vinden. ‘It only costs 1600 dollar. Great deal, isn’t it?’

Een foto van Jay op de immens populaire social app WeChat (een soort Facebook, WhatsApp, datingsite en Twitter in één – waarom gebruiken we die in Europa niet?) leverde binnen tien minuten zo’n vijftig reacties op. ‘Wow, Jay! Is it a real Glass?’ De bewondering droop er van af. Ja, Google heeft in China nog een lange weg te gaan. Maar de markt, de consument, die hunkert.

Hoe anders was dit in Oman. Ergens in Muscat liep ik te ‘pronken’ met het apparaat. ‘Wil je hem even testen?’, vroeg ik beleefd aan een man in een lange witte jurk? ‘No, thanks’, antwoordde hij glimlachend. ‘I already have one’.

Daar sta je dan. Met al je westerse vooringenomenheid. Deze man mocht dan wel in een grote zandbak leven, hij wist wel degelijk wat er in de wereld te koop is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s